Kedves Harmonikabarátok, Zenebarátok!

.

Nagy szeretettel köszöntelek benneteket férjem, Tabányi Mihály születésének centenáriuma alkalmából.

.

Drámai a helyzet a világban a pandémia miatt, ezért ma, Tabányi Mihály születésnapjáról az interneten keresztül tudunk megemlékezni. Hogy mit mondhatok Róla? Teljes életet élt, megelégedett ember volt, mindenkinek csak segített, elért az út végére-mindig érezte közönsége szeretetét, a biztatást és köszönetet és elsősorban megáldotta a Jóisten jó egészséggel és a zene iránti elkötelezettséggel, a munka szeretetével.

.

A magam és családom nevében megköszönöm Bánki Andrásnak és barátainak áldozatos munkáját, hogy áttekinthetjük Tabányi Mihály művészi pályáját képekben is. Reményt ad nekünk, hogy tanítványai itt vannak közöttünk és játékukban felismerhetjük Tabányi Mihály stílusát, és láthatjuk a harmonika zene iránti elköteleződésüket.

.

A Harmonikások Országos Társasága és a Zenetörténeti Múzeum szervezésében készül egy egész éves megemlékezés sorozat-kiállítással és koncerttel is, hogy a járvány befejeztével méltón ünnepelhessünk.

 

Jó egészséget kívánok mindenkinek. Vigyázzunk egymásra!

.

Baráti üdvözlettel:

.

Tabányiné Tóth Izabella

Elkészítettük ezt az oldalt Tabányi Mihály 100. születésnapja alkalmából. Ezzel tisztelegve, emlékezve a nagyszerű harmonikásra, a Harmonika Királyra. Olyan dokumentumokat, képeket tettünk közzé melyek nagyrésze a közönség számára itt látható először.

.

Törekedtünk arra, hogy minél több új információt adjunk közre, ezzel is segítve Tabányi Mihály megismerését, emlékének ápolását.

.

Köszönöm az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségét, támogatását:

.

– Tabányiné Tóth Izabellának, Tabányi Mihály özvegyének,

– Kőhalmi Bencének a HOT titkárának,

– Kolonich László WEB fejlesztőnek.

.

2021. február 1.

.

Bánki András
Elnök
Harmonikások Országos Társasága