Ljubiša Pavković világhírű szerb harmonikaművész Pomázon

Ljubiša Pavković világhírű szerb harmonikaművész Pomázon

2016. szeptember 12-13-14 között a pomázi Teleki-Wattay Zenekastélyban történelmi Harmonikás Mesterkurzusra került sor a magyarországi szerb zenét játszó harmonikások közreműködésével.

A Pomázi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat Gergev Rastkoval és az ötletadó Dimitrovics Urossal karöltve megszervezte, hogy György Ádám Kastélyakadémiája után egy újabb világhírű művész tisztelje meg városunkat azzal, hogy a Pomázi Zenekastélyban tartott mesterkurzust a hazai szerb zenét játszó harmonikások számára. Ljubiša Pavković 51 év után tért vissza Pomázra, mert 1965-ben már egyszer zenélt nálunk egy vendégszereplés alkalmával.

A MESTER 30 éven keresztül vezette a Belgrádi Rádió és Televízió népi nagyzenekarát egészen nyugdíjba vonulásáig. A 17 hazai harmonikással naponta kétszer három órán keresztül foglalkozott csoportosan illetve egyénileg. Sajátos hangszerkezelését és művészi játékát nagy figyelemmel hallgatták a kurzus hallgatói.

Szeptember 14-én a Harmonikások Országos Társasága nevében, Bánki András elnök, és Kardos Zsolt főtitkár Pomázon emléklappal  köszöntötte a Mestert.

További képeket itt lehet megnézni! KÉPEK

Emléklap Pavkovic, Bánki, Kardos

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.